Talent & Leiderschap Ontwikkeling

  • Development centers
  • Talent portfolio
  • Loopbaanbegeleiding
  • Coaching
  • Leiderschap

Specifieke surplus

Kent u de sterkten en zwakten van uw medewerkers? Ze in kaart brengen, is al een goede start. Er rekening mee houden, is zelfs een plus. Maar de aanwezige competenties ook strategisch ontwikkelen? Op lange termijn? Dat vergt een specifieke aanpak. En die krijgt concrete invulling via een Katena development center, individuele coaching of een leiderschapstraject op maat. Binnen deze methodiek leggen we twee duidelijke klemtonen: de uitwerking en de realisering van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarbij ligt onze absolute focus op het resultaat.

Do it yourself

We moedigen de deelnemers aan om zelf aan hun ontwikkeling te werken. Aanvankelijk met simulatieoefeningen en interviews, daarna via zelfreflectie en gerichte feedback. Op die manier identificeren ze eigen aandachts- en ontwikkelingspunten. Deze actieve inbreng creëert een sterke betrokkenheid en bereidheid om samen het leertraject uit te stippelen.

Wij coachen de coach

Net zo belangrijk is het om uw medewerkers in hun groeiproces maximaal te ondersteunen. Hierin spelen uw leidinggevenden een cruciale rol als coach. Actief luisteren, feedback geven, vertrouwen stimuleren, ... Katena helpt ze deze specifieke vaardigheden in te oefenen. We bieden ook opleidingen en workshops aan voor medewerkers op elk niveau. Reële cases van op de werkvloer vormen daarbij de basis. Daarnaast maken we efficiënt gebruik van beproefde methodes als persoonlijke coaching, mentorschap en intervisie.

Welke surplus we specifiek voor u kunnen betekenen? Vraag het ons meteen!