Overzicht

HRM Anders, Waarom Anders? (Dag van HRM, VOKA Limburg)

23/10/2012

Op 23 oktober organiseerde Kamer van Koophandel Limburg, in samenwerking met o.a. Katena, de Dag van HRM met als thema 'Anders'.  Bij Katena stelden we ons de vraag: waarom Anders? Leon Vliegen lichtte deze vraag tijdens onze presentatie op de Dag van HRM toe. Hieronder vindt u de presentatie en een korte begeleidende tekst.

Waarom anders? Anders is maar zinvol als het beter is, als het een werkelijke impact realiseert.
In de zoektocht naar verbetering en vernieuwing volgen organisaties gemakkelijk een nieuwe trend of mode, in de hoop het nieuwe recept voor succes te vinden. Maar recepten voor succes bestaan niet.

Het is onze overtuiging dat organisaties beter vertrekken vanuit een stevig fundament, en zich van daaruit aanpassen aan de alsmaar snellere, complexere en onvoorspelbaardere veranderingen in de omgeving.
Leiders en HR leiders zullen alsmaar meer moeten lijken op kameleons, gekenmerkt door een onverstoorbaar aanpassingsvermogen.

Een stevig fundament, dat gebaseerd is op een goed en diepgaand inzicht in datgene waarin je als organisatie de beste kan zijn, gecombineerd met een gepassioneerd engagement, zijn stevige randvoorwaarden die de kans op duurzaam resultaat en succes vergroten.
Dit geldt eveneens voor individuele medewerkers en leiders.

De opdracht van leiders en HR teams bestaat er meer en meer in een zin-vol en geloofwaardig verhaal te schrijven en te vertellen, waaraan medewerkers kunnen meeschrijven en het de moeite waard vinden om het beste van zichzelf te geven. 
In dergelijke organisaties neemt de kost van wantrouwen af en de opbrengst van vertrouwen toe. Heeft u trouwens deze berekening al eens gemaakt voor uw eigen organisatie?
Zo kan je medewerkers en organisaties verbinden en in beweging krijgen.

Binnen Katena zien wij het als onze opdracht om medewerkers, leiders en organisaties hierin te begeleiden en versterken. 

Via :

  • Talent- en leiderschapsassesment
  • Talent- en leiderschapsontwikkeling
  • Organisatieontwikkeling- en verandering
  • HR consultancy

 

Door onze eigen aanpak:

  • Samen
  • Duurzaam
  • Maatwerk
  • Waarderend