Overzicht

Paul De Schepper ondersteunt als associate partner de verdere groei van Katena

01/12/2012

Vanaf 1 december 2012 ondersteunt Paul De Schepper als Associate Partner de groei van Katena.

Paul De Schepper studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en volgde postuniversitaire vormingen in het HRM- vakgebied.

Hij startte zijn loopbaan in 1981 bij Anhyp Spaarbank in de loon- en personeelsadministratie. 
In 1989 coördineerde hij als diensthoofd van dit departement o.a. HR-informatiserings- en outsourcingsprojecten.
In de latere AXA Bank was Paul vanaf 1996 HR Business Partner voor een aantal afdelingen  waaronder de ICT, de Marketing en de Finance afdeling.
In 2000 bouwde hij als Manager Competence Management en Succession Planning mee aan de nieuwe HR-organisatie en – beleid van de Axa Groep België.

Vanaf 2002 nam hij de rol op als externe management consultant, eerst bij Quintessence Consulting en vanaf 2008 bij Acerta Consult , waar hij als HR Consulting Manager ook verantwoordelijk was voor de verdere ontwikkeling en implementatie van het HR- Consulting aanbod.
Vanuit een nieuwe manier van denken over Talent Management ontwikkelde hij het Talentmodel van Acerta (De “Talent Twister”) en implementeerde dit bij de Acerta Groep als ‘HR Live Demo’ voor klanten en prospecten.

In samenwerking met de KU Leuven (onderzoeksteam van Prof. Luc Sels) voerde hij in 2009 het eerste nationaal onderzoek uit bij de Belgische organisaties op het vlak van talent management. Op basis van de onderzoeksresultaten ontwikkelde hij (in samenwerking met iNostix) de “Talent-o-meter” en nadien het “3D-medewerkers- engagementonderzoek”.
Samen met de KU-Leuven werkte hij ook mee aan de ontwikkeling van een nieuw Talent-leiderschapsmodel.
Om de arbeidsorganisatie beter af te kunnen stemmen op de vereisten van een duurzaam HRM volgde hij de opleiding “senior consultant innovatieve arbeidsorganisatie” bij Flanders Synergy.

Hij werkt met directie en senior (HR-) management aan het uittekenen, opzetten en implementeren van geïntegreerde talent- en competentiemanagementprocessen als basis voor een duurzaam HR-beleid op maat van de organisatie.