Overzicht

Sophie Frateur komt het Katena team van consultants versterken

01/05/2012

Sophie Frateur (37) is arbeids- en organisatiepsycholoog van opleiding. Na haar studies ging ze meteen aan de slag bij Quintessence Consulting waar ze de methodiek van het assessment center en de diverse aspecten van competentiemanagement onder de knie kreeg. Bovendien zette ze er haar eerste stappen in HR projectmanagement.

Na 6 jaar ging Sophie aan de slag bij Randstad Group, waar ze verantwoordelijk was voor de inhoudelijke en methodologische uitwerking van de toen nog jonge divisie ‘Randstad Recruitment en Selection’. Ze nam er tevens het voortouw in de ontwikkeling van de bijhorende expertise van de consultants. Daarna verhuisde ze naar het hoofdkantoor, waar ze het lijnmanagement en de HR business partners van Randstad bijstond als HR advisor.

Bij de beschermde werkplaats Bewel VZW kreeg Sophie in 2011 de kans om als diensthoofd HRM aan de slag te gaan. Ze kon er vanuit de praktijk mee vorm geven aan een nieuwe HR visie en een beleid dat maximaal aansluit bij de evoluties op de (arbeids)markt, de missie van de organisatie én de behoeften van de medewerkers op de werkvloer.

Sinds april 2012 is Sophie consultant bij Katena en ze ziet de uitdaging helemaal zitten: “De kans om samen met gepassioneerde en gelijkgestemde HR-talenten een jonge consulting organisatie uit te bouwen, wilde ik niet laten liggen. Ik kijk ernaar uit om als senior HR consultant samen met onze opdrachtgevers op zoek te gaan naar de beste manier om talenten in hun organisatie te ontdekken, te stimuleren en te doen groeien.”